5 хв. 81

 (0)    0

Зміст:

  1. Десиканти: що це таке?
  2. Основні переваги використання десикантів
  3. Види десикантів
  4. Поради щодо правильного використання десикантів
  5. Оптимальний час для обробки десикантом
  6. Рекомендації щодо внесення десикантів
  7. Безпека під час роботи з десикантами
  8. Популярні десиканти для використання

 

Десикація та використання десикантів.

Отже що це таке? За допомогою десикантів ми маємо змогу ефективно завершити вегетаційний період та підвищити показник якостей у врожаю.

Десикант – це препарат що має хімічну речовину, яка використовується для пришвидшення дозрівання плодової маси та підсушування бадилля у рослин перед початком збирання врожаю, його вносять по вегетативній масі за певний проміжок часу. Десикант посідає важливу ланку в вирощуванні культур сільськогосподарського направлення. Використання десикантів забезпечує рівномірний розподіл в дозріванні культури, спрощуючи процес у збиранні та навіть підвищує якості врожаю.

Основна перевага у використанні десиканту:

       Прискорює процес дозрівання. Десикант сприяє швидкому дозріванні рослини, що в свою чергу зменшить період очікування, для всихання бадилля;

       Поліпшить показники якості у зерна. Оброблені посіви десикантом мають знижену вологість зернової маси та іншої частини рослини, десикант може покращити та зменшити рівень ризику розвитку хвороби під час зберігання у сховищі.

       Знизить втрати під час збирання.  Забезпечивши рівномірне дозрівання та висушування рослини десикант зменшує втрату врожаю коли йде механічне збирання комбайном.

       Зменшує витрати на сушіння врожаю від вологості. Зібраний врожай знижує й зменшує потреби у додаткових процесах сушіння.

Яку бувають види десиканта?

Десиканти розділяють та класифікують за хімічними складовими та за їх принципами дії на рослину:

       Перший вид це контактний десикант: вони виконують дію саме на поверхні рослини, знищують у рослини клітини та викликають швидке всихання рослини. Застосовують такий вид десиканту для швидких процесів підсушення рослини перед збором врожаю.

       Другий вид це системний десикант: Він проникає у будову рослини через листовий апарат і розподіляється по всій її частині, забезпечує більш рівномірний вид у дозріваннях та висушуваннях.

 

Поради з правильного використання десиканту:

Щоб досягти максимальних ефектів від обробки десикантом слід притримуватися кілька важливих правил з його використання:

       Обирати слід правильно препарат, вибираний десикант, має підходити саме для тої культури на яку будете використовувати, та ті погодні умови за яких він працює.

       Має бути дотримана інструкція, під час використання десиканту важлива чітка умова дотримання інструкції даного виробника щодо його  дозувань у використанні, та спосіб у застосуванні. 

Час для проведення обробки десикантом

Оптимальним часом для обробки, вважається час, коли рослина для якої буде використовуватися десикант вже дійшла до  стадії, що близька до повного дозрівання, але ще не має ризику обсипання наприклад зерна.

Порада щодо виконання десиканту.

       Має бути моніторинг погоди. Так як  виконувати обробку рослини десикантом необхідно проводити за сухої та теплої погоди, щоб мати максимальний ефект усихання рослини.

       Використовувати спеціалізоване обладнання, щоб мати рівномірне внесення десиканту.

Забезпечення безпеки під час проведення робіт з десикантом:

Під час роботи з десикантом важливою умовою є дотримання заходів з безпечного виконання:

       Користуйтеся засоби по індивідуальному захисті: використовуйте резинові рукавички, захисні окуляри, респіратор на лице та одягати захисний спецодяг.

       Не провокуйте контакт потрапляння на шкіру чи в очі. Десикант може бути токсичним, тому забезпечте собі захист.

Які десиканти можна купити для використання:

       Реглон Форте (2.0-3.0 л/га ) ;

       Реглон Супер (1.0-4.0 л/га );

       Альфа дикват (2.0-3.0 л/га );

       Ретро ( 1.5-6.0 л/га );

       Скорпіон Форте ( 2.0-3.0 л/га );

       Диквалан ( 0.3-3.0 л/га );

 (0)    0

Ваш комментарий успешно отправлен. Спасибо за комментарий!
Оставить комментарий
Каптча
Комментарии Facebook